Langthorne Community Junction

Waltham Forest Council and CREATE London
Ongoing

Making Places is an innovative project by the London Borough of Waltham Forest, and by CREATE London. This new initiative saw local residents nominate 15 sites across the borough in need of attention, with proposals then sought in a competition open to all UK based artists, architects and designers. In early 2018 we were selected to deliver a new public space at the junction of Brierley Road and Langthorne Road.

Langthorne Community Junction will be a new civic space offering local residents and visitors to the nearby Langthorne Health Centre and Downsell Primary School a place to meet and take a break. Langthorne Community Junction will also serve as an improved civic identity for the area, and mechanism through which new connections can be forged.

The structural elements of the project will be constructed of brick – a material used extensively in the former Temple Mills Railway Yard, historically a key employer in the area. The final design for the site will be developed in conjunction with local construction students at Waltham Forest College working with decorative bricklaying techniques. Langthorne Community Junction seeks to acknowledge the rich history of the area, to celebrate the skills and imagination of its residents, and to create a place which residents are proud to use.

3 Ross Street
The Barras
Glasgow
G1 5AR

Sign up to our newsletter